Menu

"Le Parc" takes shape

In October 2019, our new hotel building will open its door!

To build something new next to a historic castle is a brave endeavor indeed.

Such a project requires determined owners with a vision as well as an experienced and creative architect. Uli and Harald Leibrecht, together with their architect Jean-Laurent Berg from Strasbourg, undertook this project without hesitation.

They had the eventful history and the heritage of the Château the Pourtalès in mind when planning the new building. The challenge was to integrate the new building into the existing surroundings of the château and chalet.

Therefore, it was decided together with Strasbourg’s historic monument authorities, that the facades should follow the traditional construction of an Alsatian building. Sandstone, timbering, dormers, and a slate roof are the main components of the exterior view.

Once inside, the guests will be welcomed to a modern hotel with twenty individually furnished and cozy rooms.

The interior design choices reflect the surroundings: a beautiful park and the Rhine river nature reserve. It is no wonder that the main building material which was used is wood. Building with wood as an environmentally friendly resource is sustainable and at the same time it provides for a pleasant atmosphere.

Most of the building consists of a wooden structure ensuring the highest environmental, energy, and safety standards. However, the most important goal is to make our guests feel comfortable.

Throughout the building, visitors will enjoy modern art works from well-known regional artists. Again, paintings, sculptures, and light installations reflect the overall theme of nature and the park. “Le Parc”, as the new building will be called, will open its doors on October 14, 2019. So, let us look forward to the things yet to come.

At the same time the new hotel structure “Le Parc” is being built, there are also renovations going on at the château. For example, the main entrance will finally be handicapped accessible by the addition of a ramp and the breakfast room will receive additional space to accommodate even more guests.

Here you can see the new building from the sky. Thanks to Matthias Müll and his drone. 

If you enjoyed this information, please consider sharing it.
Weather
20°C